Energiafelhasználás csökkentés Kallósemjén

2018.10.31.

146,4 millió forint uniós támogatásból valósult meg komplex energiafejlesztés Kallósemjén általános iskola energiafelhasználásának csökkentése érdekében.

Kállósemjén Nagyközség Önkormányzata 2017 szeptemberében 146,4 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című pályázati kiíráson. A projekt keretében az iskola épületének komplex energetikai korszerűsítése valósult meg. Kállósemjén Nagyközség Önkormányzata a jelenlegi gazdasági helyzetben igyekszik havi kiadásait a lehető legkisebbre csökkenteni. Az intézmények fenntartása jelentős terhet ró a költségvetésre, kiváltképp a téli időszakban. Ennek oka főleg az épületek rossz energetikai adottságaiból adódik. A település a havi kiadásait igyekezett jelen projekt keretein belül is csökkenteni. A projekt során a Kölcsey u. 2. szám alatt található általános iskola épülete került korszerűsítésre. Hőszigetelés, nyílászárócsere és fűtéskorszerűsítés valósult meg valamint megújuló energia felhasználási (napkollektor rendszer) beruházás történt.

A település elkötelezett a megújuló energiaforrások hasznosításának propagálásában és lehetőségeihez mérten kiveszi részét a környezettudatos megoldások alkalmazásában. Jelen beruházás is törekedett a zöld energia kiaknázására, hiszen hőszigetelési, nyílászáró- és fűtéskorszerűsítéssel kapcsolatos energiahatékonysági fejlesztés és napkollektor rendszer kivitelezés is történt a projekt keretében. A projekt célját elérte, hogy összhangban az eu-s és a hazai energiapolitikával, a lehetőségekhez mérten a környezeti szempontokat érvényesítse a gazdasági fejlődésben.

 

Jelen tartalom kizárólag a szerző álláspontját tükrözi. Az Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal az írásos anyagban szereplő információk felhasználását illetően.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!