Olimpia: Ez történt vasárnap hajnalban a magyarokkal

2021.07.25.

Tenisz: Fucsovics Márton bemutatkozását hiába vártuk, mert a játékos vállsérülésére hivatkozva visszalépett az olimpiai tornától.

Sportlövészet: Major Veronika a női légpisztolyosok versenyében a 34. helyen zárt, 566 kört lőtt, 11 körrel maradt le a döntőről. A férfi puskások 10 méteres lövészetében Péni István a 7. legjobb eredménnyel, 629,4 körrel jutott a döntőbe. A szám másik magyar résztvevője, Pekler Zalán a 39. lett 621,1 körös eredménnyel.

Evezés: Pétervári-Molnár Bendegúz negyeddöntős futamában a második lett, ezzel elődöntős egypárevezésben, 12.-nél rosszabb helyen már nem végezhet.

Dzsúdó: A nap talán legnagyobb meglepetése, hogy női 52 kilós kategóriában Pupp Réka legyőzte az olimpiai címvédő Majlinda Kelmendit. A koszovói klasszist aranyponttal verte, miután az alapidőben egyik dzsúdós sem tudott akciót végrehajtani. Pupp a nyolcaddöntőben is eredményes volt, karfeszítéssel legyőzte az amerikai Angelica Delgadót, így az elődöntőért küzdhet. A negyeddöntőben a Fabienne Kocherrel nem bírt, a svájci egy földre szorítással győzött, Pupp a vigaszágon folytathatja.

Vívás: A párbajtör világbajnoki címvédője, Siklósi Gergely megnyerte első asszóját, és ezzel a legjobb 16 között van. Első mérkőzésén a kínai Csao Tung verte 15-9-re. Női tőrben három magyar versenyző indult. Kreiss Fanni világbajnoki ezüstérmes olasz Martina Batinivel szemben rosszul kezdett, de bravúros vívással fordítani tudott, és 15-10-es győzelemmel ő is a legjobb 16 közé került. Ott már nem bírt a címvédő orosz Inna Gyeriglazovával, 15-10-es vereséget szenvedett. Kondricz Kata kikapott az olasz Alice Volpitól 15-5-re, így kiesett. Pásztor Flórának már a 32 közé is vívnia kellett, azt a meccsét meg is nyerte, de a következő körben már elvérzett, a francia Ysaora Thibus 15-13-ra nyert.

Úszás: Három magyar úszó is érdekelt volt a 400 méteres vegyesúszás döntőiben. Verrasztó Dávid 4., Hosszú Katinka 5., míg Mihályvári-Farkas Tímea 6. lett.

Vízilabda: A magyar férfi válogatott ígéretesen kezdte mérkőzését, de végül 10-9-re kikapott Görögországtól.

Tenisz: Fucsovics Márton bemutatkozását hiába vártuk, mert a játékos vállsérülésére hivatkozva visszalépett az olimpiai tornától.

Vitorlázás: A női lézer radiálban versenyző Érdi Mária az első futamban a 19. helyen érkezett be, a második futamot egyelőre elhalasztották.

 

Erre a linkre kattintva pedig megtalálja a Telex összefoglalóját a vasárnapi magyar érintettségű versenyekről.

 

Forrás: Telex.hu

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!