Székesfehérvár díszpolgára lett Juhász Roland

2019.08.21.

A csapatkapitány az augusztus 20-i ünnepi közgyűlésen részesült kitüntetésben.

A MOL Fehérvár FC hivatalos oldalán közölte az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából, hogy átadták az idei Székesfehérvár Díszpolgára és a Pro Civitate díjakat, valamint a Székesfehérvár Tiszteletbeli Polgára címet.

 

Ez utóbbi kitüntetésben részesült a fehérváriak csapatkapitnya, Juhász Roland, akit a következő szavakkal illetett Cser-Palkovics András polgármester a székesfehérvári Szent István téren tartott eseményen.

 

"Juhász Roland az MTK színeiben mutatkozott be az élvonalban, több mint 100 mérkőzés, magyar bajnoki cím, kupagyőzelmek után 2005-ben igazolt a belga rekordbajnok Anderlechthez, ahol négyszeres bajnok lett. Volt kupagyőztes, szuperkupa-győztes, csapatkapitány, valamint szerepelt a Bajnokok Ligájában is.

 

Összesen 207 meccs után távozott Belgiumból, és a Vidihez igazolt 2013-ban. 2013-ban, 2016-ban és 2017-ben bajnoki ezüstöt, 2015-ben Magyar Kupa ezüstöt szerzett, majd 2015-ben és 2018-ban bajnoki aranyérmet akasztottak a nyakába, idén pedig Magyar Kupát nyert a Vidivel. Játékintelligenciája, sport iránti tisztelete, pályán belüli és kívüli magatartása miatt sok fiatal példaképe lehet."

 

goal.com

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!