Szinkronkorcsolya gálát tartottak a Jégcsarnokban

2017.04.19.

Az évadzáró gálán a fehérvári közönség élőben is megtekinthette kedden este a Székesfehérvári Curling Egylet Szinkronkorcsolya Szakosztály korosztályos csapatait.

A legfiatalabb versenyzőket magában foglaló Pingvinek, a mixed-age kategóriában szereplő Black Rose és a felnőttekből álló Jégtörők nevű csapat is bemutatta kűrjeit, illetve, hogy mennyit fejlődött az elmúlt egy évben.

A Székesfehérvári Curling Egylet Szinkronkorcsolya Szakosztály az elmúlt esztendőkben rengeteget tett azért, hogy a városban egyre többen kedveljék meg az egyik legnépszerűbb téli sportágat. A komoly szakmai munkának köszönhetően a klub három korosztályos csapata a hazai és nemzetközi versenyekről rendre érmekkel és díjakkal tér haza, öregbítve ezzel Székesfehérvár hírnevét.

Az egyesület lányai egész évben szorgalmasan készültek az edzéseken, hogy a versenyeken a legjobb formájukat tudják hozni. A sikeres versenyszezon megkoronázásaként a kedd esti évadzáró gálán a nagyközönségnek is megmutatták tehetségüket a szinkronkorisok. A Székesfehérvári Curling Egylet Szinkronkorcsolya Szakosztály minden tagja jégre lépett, a legkisebbektől a legnagyobbakig. A legfiatalabb versenyzőket magában foglaló Pingvinek, a mixed-age kategóriában szereplő Black Rose és a felnőttekből álló Jégtörők nevű csapat is – amely már két férfitaggal büszkélkedhet – bemutatta legszebb gyakorlatait, illetve, hogy mennyit fejlődött az elmúlt egy évben. A keddi évadzáró gála arra is kiváló alkalmat biztosított, hogy a szinkronkorcsolyázó előkészítő és felnőtt csoport is megcsillogtassa tudását.

Már jóval a hivatalos kezdés előtt érezni lehetett az izgalmat az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, ahol lázasan készülődtek a Székesfehérvári Curling Egylet Szinkronkorcsolya Szakosztály sportolói. A csapatok meglepetésekkel, többek között egy látványos fáklyás produkcióval is elkápráztatták a szinkronkorcsolya iránt érdeklődő közönséget, akik vastapssal jutalmazták a produkciókat. A csapatok bemutatkozása után közös korcsolyázással zárták a jeges estét a résztvevők.

„Székesfehérvárról és az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokról a sportbarátoknak elsőre a Fehérvár AV19 ugrik be. A méltán híres hokicsapaton kívül érdemes azt is kiemelni, hogy a létesítmény kiválóan alkalmas szabadidősportra, így többek között a szinkronkorcsolyázásra is. Tiszteletreméltó az a munka, amelyet a Székesfehérvári Curling Egylet Szinkronkorcsolya Szakosztály végez. A klub érdemeiről mindent elmond az a tény, hogy versenyzői sikeresen szerepelnek egy szép, ugyanakkor nehéz sportágban.” – mondta Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, aki a helyszínen nézte meg az évadzáró gálát.

Az egyesület a következő versenyszezonban is nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás-nevelésre, melynek keretében örömmel várja a már korcsolyázni tudó 6 és 14 év közötti lányok jelentkezését Siáginé Varga Vera vezetőedzőnél. A szervezők továbbá várnak minden kedves korcsolyázni vágyót a baba-mama, a kezdő, a haladó és a felnőtt csoportokba! Érdeklődni a +3670/9451-561-es számon vagy a siagi@curlingegylet.hu e-mail címen lehet.

 

Forrás, fotó: szekesfehervar.hu

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!